dimarts, 21 d’agost del 2012

LES MILLORS VACANCES DE LA MÒNICA

Avui començo vacances! Vaig a passar les millor vacances des de fa molt de temps. Res de viatjar a països llunyans o exòtics, ni rutes culturals, ni fer kilòmetres amb el cotxe. Res de passar llargues hores esperant a l’aeroport, ni fer i desfer maletes. Tampoc vaig a cap creuer, ni vull passar hores a una cua per veure monuments, ni vull travessar mig Europa en autocar, com algunes amigues. Res d’això , ni res que se li assembli.
Tampoc vull anar a la platja a passar calor, allà mentre et rosteixes com un cranc, ni fer caminades per la muntanya, ni gaudir de la tranquil•litat del camp amb les mosques i els mosquits.
Vull unes vacances tranquil•les i plàcides, poder fer el que em doni la gana, sense planificar res, sense horaris , ni despertadors.
Les millors vacances les passaré a caseta, tranquil•la. Gaudint de la tranquil•litat de la llar. Que consti que no és per la crisi, potser també una miqueta, però és perquè vull.
Vosaltres no sabeu que bé que s’està a Berga a l’estiu, la calor no és massa asfixiant, llevat alguns dies al migdia, però al vespre ja fresqueja. Llevar-te a l’hora que vols, fer un cafetó, posar-te a llegir un llibre, mirar una bona peli, o alguna sèrie d’aquestes que repeteixen i ja has vist, però la tornes a paladejar amb calma. Anar a buscar el dinar preparat per no haver de cuinar, i quan el sol pica fort fer una bona migdiada.
Quan el sol va a la posta, sortir a fer un tomb pel passeig o per les afores. Asseure’s a una terrassa i prendre una orxata o un gelat. Quedar amb algun amiga o amic per fer el got o anar a sopar i passar el vespre xerrat fins a les tantes.
Anar a escoltar algun concert a la fresca, o participar en alguna de les nits poètiques que els cap de setmana s’organitzen, algun dia anar al teatre. Gaudir del temps i del lleure per descansar , relaxar-se, i viure amb calma.
Això són vacances! Això es fer vacances! Bé, això es el que jo vull fer, aquest any. Penso que les millors vacances de cada persona, són les que un escull perquè li plauen, no per fer com el veí o les amigues. Aquesta és la manera de gaudir d’unes bones vacances... aquelles que nosaltres volem i escollim.
Així al setembre podré tornar a la feina descansada i tornarem als horaris, al despertador, a les presses i a la rutina organitzada.
“Monica”

-Berga,03 d’agost- 2012-

4 comentaris:

  1. Jo, com la Mònica, les vacances a casa, això si, mig rostida...
    M'imagino asseguda en aquesta galeria a l'hora que hi toqui l'ombreta...
    Petons socarrimats.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquests estiu quasi ens hem socarrimat tots per tot arreu. Ara aqui els vespres a la galeria ja si comença a estar fresquet.
      Petons refrescants.

      Elimina
  2. Jo també passaré les vacances a casa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veus que a casa també es poden passar unes bones vacances.

      Elimina