diumenge, 14 de gener del 2018

LA CLARA I LA XOCOLATA




A la Clara no li deixaven menjar xocolata. Eren uns altres temps, no com ara que diuen que la xocolata és bona per la salut. Els seus avis, que la cuidaven cada dia, eren molt estrictes i la mare també tenia aquesta dèria de que la xocolata embrutava la panxa i els budells i era nociva per  la quitxalla. Com molt un cop cada quinze dies l’hi en donaven mitja presa per berenar o algun bombó en un dia de festa. Quan en demanava a la mare o l’àvia sempre li deien que no, que feia mal i es posaria malalta.

La nena es delia per la xocolata.  Aquell dia a casa de l’àvia es va quedar una estona sola, aquesta  havia sortit a buscar el pa i ella amb vuit anys ja es quedava estonetes sola. Estava tranquil·la llegint un conte.

Així que la dona havia acabat de sortir, la Clara es va aixecar i es va posar a mirar i remirar els llocs on hi podia haver  la xocolata amagada. Finalment va trobar una rajola al fons d’un calaix, dissimulada sota altres coses. Se la va endur a la habitació i en va menjar un bon tros, paladejant cada mossec.. L’altre la va guardar i la va portar a casa per l’endemà,  que se la va cruspir en un parell de cops d’amagat de la mare.

Al cap de  tres  dies l’àvia va trobar a falta la xocolata i va armar un cristo al pobre Benet, el seu home,  que va ser el culpable de la desaparició de la deliciosa menja.

La Clara no va dir res a ningú, tot i que l’avi ho sospitava... i així la  nena va descobrir que això que la xocolata feia mal a la panxa eren romanços, a ella  se li havia posat la mar de bé, i el dia que l’àvia es descuides miraria de descobrir el nou amagatall.

04/11/2017/



2 comentaris:

  1. He, he, aquesta història m'ha recorda't a mi quan era petita. A nosaltres si que ens en deixaven menjar de xocolata, però a i m'agradava tant, que al final també me l'havien d'amagar perquè me'n menjava mitja rajola de cop i després agafava un bon empatx...
    Bon vespre, Anna.

    ResponElimina
  2. Ha, ha, ho veus com feia mal de panxa. És broma, com tot si se'n menja molta quantitat pot fer mal. Crec que la xocolata a tothom agrada i abans que no teniem masses gormanderies, encara més. jo també n'havia menjat força de petita, però a casa la compraven de mica en mica i no podies pasar-te massa.
    Bona setmana M. Roser

    ResponElimina